2017. október 21.

Ma Orsolya napja van.

Szavazás

Önnek van konyhakertje?

Műsoraink

2017. 07. 25., kedd vissza az előző oldalra

Komárom

Újabb több milliárdos támogatás érkezik a megyébe

Újabb nyertes pályázatokat hirdettek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) első körében – a jelenlegi csomag 20 településének 21 sikeres pályázatával együtt így már 113-ra emelkedett a megvalósítható beruházások száma a megyében.

A megyei önkormányzat támogató döntésével a Terület- és Településfejlesztési Program keretében az év első felében 92 pályázat már zöld utat kapott, most pedig további 21 pályázatot bírált el pozitívan az Irányító hatóság több mint 2 milliárd forint értékben. A jelenlegi csomagból barnamezős területek rehabilitációja, az egészségügyi alapellátás fejlesztése, és számos polgármesteri hivatal, iskola és óvoda energetikai korszerűsítése valósul meg.

„A jelenlegi csomagból 4 város és 16 község részesül. Rendkívül büszke vagyok rá, amikor a kistelepüléseket tudjuk sorolni, mert valóban az álmaik valósulnak meg” – mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Hozzátette, az első körös pályázatok közül még 10 támogatási kérelemről születik döntés a következő egy hónapban. A korábbi döntésekkel együtt így 16,5 milliárd forint már biztosan az itt élők életszínvonalának és munkakörülményeinek javítására fordítható.

MTI / komaromhirado