2017. október 21.

Ma Orsolya napja van.

Szavazás

Önnek van konyhakertje?

Műsoraink

2017. 10. 10., kedd vissza az előző oldalra

Komárom

A nagy könyv – az országos könyvtári napok programjai Komáromban

Számos programmal készültek az országos könyvtári napok alkalmából a Jókai Mór Városi Könyvtár felnőtt és gyermekrészlegén. Az idei téma a "csak tiszta forrásból" kifejezés köré épült.

Elsőként dr. Bolehradsky Szilveszter rendőrezredes tartott előadást az internet veszélyeiről, majd dr. Győrffy Dóra pszichiáter beszélt a stressz pozitív hatásairól. A szakember kifejtette, hogy a stresszt ugyan nem tudjuk elkerülni, de csak rajtunk múlik, hogy mire használjuk fel.
- A stressz tünete például a gyors szívdobogás és a kapkodó légzés. Mind a kettő azt szolgálja, hogy könnyebben túléljük az adott szituációt. Illetve összeszorulnak az ereink, de nem mindegy, hogy hogyan - magyarázta a pszichológus. Az, hogy hogyan viszonyulunk a stresszhez, tudatos döntés kérdése. Sokat segíthet a sport, a jóga, a relaxáció és az étrend.

A hét további részében találkozhattak az érdeklődők Kántor Krisztina okleveles vegyésszel, aki vizeink tisztaságáról és megóvásáról beszélt, míg Pőcze László a komáromi néptáncoktatás kulisszatitkairól szólt.

A gyermekkönyvtárban Bíró Szabolcs mutatta be Elveszett csillagok című köteté, emellett a gyerekek megismerkedhettek a hajóskapitányok életével és a cserkészet történetével is.

A programsorozat zárásaként vasárnap rendkívüli nyitva tartással, ingyenes beiratkozási lehetőséggel, kézműves foglalkozással, könyv- és folyóirat böngészéssel várták az olvasás szerelmeseit.