2017. október 21.

Ma Orsolya napja van.

Szavazás

Önnek van konyhakertje?

Műsoraink

2017. 10. 12., csütörtök vissza az előző oldalra

Komárom

Csomagot kaptak a rászoruló családok

Évente két alkalommal az önkormányzat támogatásával valósul meg élelmiszerosztás városunkban. Az őszi eseményen 360 család kapott csomagot, összesen 4,7 tonna élelmiszer érkezett a Közösségi Házba, ahová október 10-én várták a rászorulókat.

Csöngei Ildikó, a Tám-Pont Család- és Gyermekjóléti Intézmény vezetője az esemény kapcsán elmondta, az utóbbi időben csökkent a rászoruló családok száma városunkban.

- Az önkormányzat tavasszal és ősszel biztosítja a tartós élelmiszerek osztását. A másodikra mindig az iskolakezdést követően kerül sor, hiszen a családok ilyenkor nehezebb helyzetbe kerülnek. Karácsony közeledtével rengeteg felajánlás érkezik a támogatók részéről - magyarázta az intézményvezető.

A családok most átlagosan 12-13 kilós csomagokat vihettek haza, bár ezek nagyságát minden esetben a családtagok létszáma határozta meg. A csomagokba tíz különböző élelmiszer került, így többek között cukor, tej, liszt, olaj, omlós keksz, konzerv, májkrém, szalámi és omlós keksz.

- Igyekszünk minden alkalommal úgy összeállítani a csomagokat, hogy azokba főzési alapanyagok és azonnal fogyasztható termékek egyaránt kerüljenek - tette hozzá Csöngei Ildikó.