2017. október 18.

Ma Lukács napja van.

Szavazás

Önnek van konyhakertje?

Műsoraink

2017. 06. 09., péntek vissza az előző oldalra

Komárom

Lelátót avattak Vértessomlón

A vértessomlói falunap alkalmával avatták fel a sportpálya új lelátóját.

A rendezvényen Czunyiné dr. Bertalan Judit digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos, országgyűlési képviselő, dr. Kancz Csaba, az MLSZ megyei társadalmi elnöke, Igó István, a házigazda település polgármestere, Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója, Richter Tamás, a Vértessomlói KSK elnöke, dr. Veres Zoltán, Komárom-Esztergom megye jegyzője, illetve a környező települések polgármesterei vettek részt.
Richter Tamás beszédében azt hangsúlyozta, hogy egy régóta dédelgetett álmuk valósult meg most. Az elmúlt években egyre gyarapodott egyesületük létszáma, és szükségszerű volt egy tribün építése is. Az elnök beszédében röviden összefoglalta a történetet, miként is jutottak el a lelátó tekintetében az ötlettől a megvalósításig.
Czunyiné dr. Bertalan Judit úgy fogalmazott, a TAO-s támogatásoknak köszönhetően számos létesítmény újult meg az elmúlt években infrastrukturális szempontból is, többek között játéktereket, öltözőket, öntözőberendezéseket építettek. Ennek pedig a legnagyobb nyertesei a gyerekek, vagyis az utánpótlásbázis.
Dr. Kancz Csaba köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, hogy igencsak praktikus „komplexum” készült el, hiszen nemcsak nézőtér készült el, hanem raktározásai lehetőséget is kialakítottak. – Ezt, a jó gyakorlatot az előnyös helykihasználást más beruházásoknál is lehet alkalmazni a jövőben. A kormányzat rengeteget segít a kluboknak a TAO-n keresztül, ezekkel a lehetőségekkel pedig élni kell. Itt sem akartak valószerűtlen vágyakat kergetni, hanem fokozatosan, lépésről lépésre korszerűsíteni a feltételeket – emelte ki.
Veres Zoltán elmondta, a megyei önkormányzat, mint területfejlesztési feladatokat ellátó szerv számára nagy öröm, hogy akár az általa koordinált, vagy más forrásokból ilyen szép beruházást „hoznak tető alá”.
Khéner László gratulált elsőként az új létesítményhez. Az igazgató hangsúlyozta a sport összetartó erejét, ugyanis nemcsak az a lényeg, hogy hányadik helyen áll a tabellán a felnőtt, vagy az utánpótlás csapat, hanem, hogy jó közösség legyen egy adott településen. Majd reményét fejezte ki, hogy a bajnoki szezonban és azon kívül is minél többször telik meg a lelátó.
A csaknem 17,5 millió forintos beruházás hetven százaléka TAO-s támogatással valósult meg, a fennmaradó rész pedig önkormányzati hozzájárulással.
A beszédeket követően együtt átvágták a nemzeti színű szalagot, majd birtokba vehette hivatalosan is a sportszerető közönség a tribünt, a vértessomlói együttes pedig összecsapott a Magyar Orvos Válogatott tagjaival.