2017. október 18.

Ma Lukács napja van.

Szavazás

Önnek van konyhakertje?

Műsoraink

2017. 05. 28., vasárnap vissza az előző oldalra

Komárom

6 tucat +1 hazai érem a komáromi úszóversenyen

A megyei úszóbajnokság második fordulójának helyszíne volt május 20-án a Brigetio Gyógyfürdő nyitott versenymedencéje, melyet a fürdő dolgozói kiválóan előkészítettek. A sporteseményre több mint százan neveztek, a versenyzők mind a négy úszásnemben és váltóban is indulhattak. 


A megyei úszóbajnokság első fordulójára Tatabányán került sor, majd a komáromi megmérettetés után ősszel folytatódik a pontszerzés két további helyszínen. A második fordulóra érkeztek úszók Tatabányáról, Dorogról és Esztergomból is. A Komáromi Úszóklub Sportegyesületet rekord számú, 40 fős csapat képviselte. A fiatalok mind a négy úszásnemben, 50, 100 és 200 méteren, illetve váltóban is összecsaptak.

- Célunk az volt, hogy a csapat a négy forduló során minél több pontot szerezzen. A megmérettetésen a komáromi úszók 19 arany-, 25 ezüst- és 29 bronzérmet szereztek, összesen 73 alkalommal álhattak a dobogóra - nyilatkozta a Komáromi Úszóklub SE vezetője, Szeidl Balázs.

Az edző az utánpótlás nevelés fontosságáról is beszélt. Hangsúlyozta, hogy az úszó tanfolyamok júniusban indulnak, és aki kedvet kap a versenyszerű sporthoz is, az szeptembertől csatlakozhat a Komáromi Úszóklub SE edzéseihez.

A versenyt a városi csapat sportolóinak szülei és a városi úszó sporttal szimpatizáló sportbarátok rendeztek meg professzionális színvonalon a székesfehérvári Hullám 91 ÚVE időmérő technikájával és műszaki stábjával kiegészítve.