2017. október 19.

Ma Nándor napja van.

Szavazás

Önnek van konyhakertje?

Műsoraink

2017. 05. 29., hétfő vissza az előző oldalra

Komárom

Elképesztő KVSE-gimnasztika sikerek a diákolimpián

Május végén rendezték meg az országos diákolimpia döntőjét Somogyjádon, ahol a Komárom Városi Sportegyesület négy csapata vett részt. A diákolimpiai versenysorozatokban a tornászok az iskolájukat képviselik, de a felkészülés az egyesületen belül történik.

Elsőként a Dózsa György Általános Iskola II. korcsoportos csapata (Laposa Jázmin, Hörnyéki Annabella, Németh Csilla, Szép-Szögi Laura) kezdte meg a szereplést, akik a legnépesebb korcsoportban az előkelő 5. helyen végeztek, edzőjük Tóth Andrea volt.

A III. korcsoportos versenyekkel folytatva a Feszty Árpád Általános Iskola csapata (Nagy Lara, Nánási Virág, Szabó Darinka, Lipót Júlia) következett, akik a dobogó harmadik fokára állva a bronzérmet érdemelték ki, precíz és pontos gyakorlatot mutattak be.

Az V. korcsoportban a területi döntőn a Jókai Gimnázium két csapata indult, ahol a bajnoki címet és az ezüstérmet is a komáromi lányok nyakába akasztották, viszont a szabályzat értelmében egy iskolából csak egy csapat indulhat az országos döntőn, így a Jókai második számú csapata (Szeidl Orsolya, Mocsári Dóra, Jády Klarissza, Füles Petra) versenyen kívül mutatott be gyakorlatot. A Hegyi Tamara, Horváth Zora, Nemesnyik Anna, Demissie Salomé összeállítású csapat a 2016/17-es tanév országos diákolimpiai bajnoka lett. Az említett tornászok négy éve versenyeznek csapatban, ez idő alatt négyszeres regionális bajnokok voltak, két országos bronzérmet, egy országos ezüstöt, illetve egy országos bajnoki címet szereztek, mind a négy tornász egyéni versenyben is rendszeresen kiemelkedő eredményt ér el. Edzőjük Kovács Ágnes volt.