2017. október 18.

Ma Lukács napja van.

Szavazás

Önnek van konyhakertje?

Műsoraink

2017. 06. 01., csütörtök vissza az előző oldalra

Komárom

Baranya István: az elmúlt évek legsikeresebb kiválasztóján vagyunk túl

Győrben tartották az U14-es regionális kiválasztót, amelyen a Komárom-Esztergom megyei fiataloknak is termett „babér”.

Baranya István, az MLSZ Megyei Tehetség Központ szakmai vezetője értékelte a látottakat. – Az ország négy régióra van felosztva a futball szempontjából – részletezte Baranya István. – Mi az északnyugat-magyarországi térséghez tartozunk: Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, illetve Zala megyével. A megyék A és B csapattal utaztak a kiválasztó tornára és sorsolás alapján játszottak egymással. Az eredmény itt másodlagos szempont volt - igaz több győzelmet arattunk - a szövetségi edzők feladata az volt, hogy minden posztra a két legjobb játékost válasszák ki. Játékosainknak a Fehér Miklós Akadémián, a ZTE Akadémián, az Illés Akadémián és Veszprémben nevelkedő játékosokkal kellett felvenni a versenyt a posztokért.
Megyénkből kiválasztották: posztjára elsőként - Juhász Roland (Komáromi VSE), Cserven Milán (Dorog FC) Letenyei Zalán (Tatabánya FC), posztjára másodikként - Csernák Marcell (Vértessomló), és tartalékként Berkeszi Zsombor (Dorog). Az országos kiválasztó – a régiók tornája - június 13-14-én lesz Telkiben, amelyből az U15-ös MLSZ korosztály válogatottjai kerülnek majd ki.
Azt hiszem, az utóbbi évek legsikeresebb kiválasztóján vagyunk túl, hiszen eddig csak elvétve jutott be valaki a régiós válogatottba, most pedig négyen. A győri megmérettetést egyébként hat őszi, és hat tavaszi tehetségközpont edzés előzte meg, ahol a TK kollégáim kiváló munkát végeztek és az egyesületek is partnerek, együttműködőek voltak. Úgy gondolom, hogy ennek az eredménye a sikeres – hangsúlyozta a vezető.