2017. október 18.

Ma Lukács napja van.

Szavazás

Önnek van konyhakertje?

Műsoraink

2017. 07. 12., szerda vissza az előző oldalra

Komárom

Német korosztályos csapatokat fogadtak

A német Rajnai Labdarúgó Szövetséggel fennálló partnerkapcsolat kapcsán az U15-ös, és U16-os csapatokat és edzőiket látta vendégül az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága. A rajnaiak delegációját Norbert Weise elnökségi tag vezette. Természetesen egész héten a labdarúgásé volt a főszerep, kemény tréningeket végeztek a fiatalok. A feszes program mellett azért jutott idő a kikapcsolódásra is: volt fürdőzés, városnézés, de sárkányhajóztak is  a diákok Tatán, az Öreg-tavon. 

A tatabányai Grosics Gyula Stadion műfüves pályáin rendezett mérkőzéseken az U15-ös, valamint az U16-os korosztályban a vendégek összecsaptak Komárom-Esztergom, és Fejér megye korosztályos válogatottjaival. Mindkét korcsoportban a németek végeztek az élen, a másodikak a Fejér megyeiek, míg a harmadikak a mieink lettek.
A partnertalálkozó alkalmával szervezett egyeztetésen szó esett a huszonöt esztendős kapcsolat eddigi eredményeiről, és a további fejlődési pontokról.
Dr. Kancz Csaba, az MLSZ megyei társadalmi elnöke kiemelte, örömteli, hogy a két ország fiataljai újra találkoztak egymással, és meg tudtak mérkőzni a sportpályán. – Minden ilyen találkozó alkalmával fontos, hogy milyen eredményeket érünk el, de ennél is többet jelent a barátság, és az, hogy kölcsönösen számíthatunk egymásra – hangsúlyozta.
Khéner László megyei igazgató úgy fogalmazott, a partnerkapcsolat nyertesei a gyerekek, hiszen nemzetközi meccseken mérhetik össze tudásukat. – Ezt meg kell becsülni, hiszen nem minden megyei játékos mondhatja el magáról, hogy a világ egy legjobb futballnemzetének körzeti csapatával játszik felkészülési mérkőzést. A jövő évben a mi gyerekeink utaznak ki egy hétre Németországba – emelte ki.