2017. október 18.

Ma Lukács napja van.

Szavazás

Önnek van konyhakertje?

Műsoraink

2017. 08. 04., péntek vissza az előző oldalra

Komárom

Ligaértekezletet tartott a megyei igazgatóság

Az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága ligaértekezletet tartott a megyei sportszervezeteknek.

Sipos Zoltán, a Regionális Utánpótlás Központ koordinátora tájékoztatta a klubok képviselőit a Bozsik Program tapasztalatairól. Elsősorban az adminisztráció pontosságáról informálta a hallgatóságot, például az edzők megnevezésére már a szezon kezdetekor. Ezt követően a Játékvezető Bizottság új elnöke, Erős Gábor mutatkozott be röviden, aki nemrég egyébként Horváth Sándor leköszönése után vette át ezt a pozíciót. Erős Gábor említést tett arról, hogy országos szinten nagyon lecsökkent a játékvezetői létszám, ha ez a tendencia tovább folytatódik, akkor nem tudják megfelelően megoldani a mérkőzéseket. Szűkebb hazánkban megpróbálnak egy újabb irányvonalat belevinni, hogy hatékonyabban működjön a rendszer. A legfontosabb változás, hogy nem az elnök kezében összpontosul minden, hanem az osztályoknak lesznek külön felelősei. Nekik az a dolguk, hogy a többi bírónak minél több szakmai segítséget adjanak meg.
Majd a kölcsönös tisztelet, a türelem fontosságára hívta fel a figyelmet, a játékos, és a sípmester között.
De említést tett arról is, hogy a honlapon, illetve a megyei napilapban is közzé teszik a játékvezetésben történt jelentősebb módosításokat.
Khéner László megyei igazgató felvázolta a 2017-2018-as bajnokság részleteit. Beérkeztek a nevezések júniusban, két új csapat indult, a Kisigmánd, és a Kesztölc, így tizenhat csapatos megyei első osztályban rajtolnak a küzdelmek augusztus derekán. A megyei II. osztályban tizenöt együttes száll harcba a legjobb helyezésekért, a legalacsonyabb osztályban pedig tizennégy és tizenöt gárda lép pályára hétről hétre. Bíznak benne, hogy nem lesz visszalépő alakulat ebben az idényben.
Az igazgató hangsúlyozta, hogy valamennyi egyesület figyelmesen olvassa el a versenykiírásokat és nézzék át a versenyengedélyeket valamint a sportorvosi igazolások lejártát, mert sok kellemetlenségtől mentesülhetünk év közben.
Tóth Attila, a Versenybizottság elnöke a jegyzőkönyv kitöltésére hívta fel a figyelmet. Minden mérkőzés után egyeztessék le az esetleges sérüléseket, mert később már nehezebb a jegyzőkönyvet felnyittatni.
Csák Albert grassroots koordinátor arról beszélt, hogy ahol tartalék vagy utánpótlás meccsek vannak a felnőtt előtt és öltöző hiányában nem tudják megoldani, ott egyeztessenek a klubok új időpontot. A koordinátor szólt az edzők végzettségének hiányáráról is.
Az értekezlet végén bemutatták az utánpótlás csoporttervezeteket. Lesz egy kiemelt csoport az U16-U14-ben, ahol főleg a megyei I. osztályú klubok lesznek kiegészülve néhány megyei II. osztályú klubbal. A másik csoport pedig területi alapon lesz besorolva. Az igazgatóság női U17 és U19-es, valamint öregfiúk bajnokságot is indít.