2017. október 21.

Ma Orsolya napja van.

Szavazás

Önnek van konyhakertje?

Műsoraink

2017. 09. 05., kedd vissza az előző oldalra

Komárom

Két keréken az erődben

A Street Generations csapata nyolcadik alkalommal szervezte meg az Erőd Ride-ot, amely Európa legextrémebb kerékpáros versenyének is tekinthető, hiszen a változatos terep során a résztvevők lejutnak a szűk és sötét kazamatarendszerbe is.

Az augusztus 26-i versenyre az ország minden pontjáról érkeztek bringások, akik között volt több új nevező is. A kerékpárosok elismerően nyilatkoztak mind a szervezésről, mind a pálya kialakításáról. Volt, aki szerint ez a megmérettetés a kerékpárosok spártai futása.

- Idén közel harmincan indultak az Erőd Ride-on. A pálya hossza 2,7 kilométer volt, a korábbi évekhez képest történt némi változtatás, és a nézők is többet láthattak a versenyből. A szakaszok között volt füves, köves, aszfaltos rész, de lépcső és kazamata is. Az egyórás versenyt az nyerte, aki 60 perc alatt a legtöbb kört teljesítette - tudtuk meg a verseny főszervezőjétől, Buzás Tamástól.

A szervezők három kategóriát indítottak: CC-XC-ben, Women’s-ben illetve „egyébben”. Ez utóbbiba mindaz beletartozott, ami az első két kategóriába nem fért bele.

A CC-XC-t Dula Dániel nyerte 6 körrel, azonban a legjobb köridőt - 8 perc 32 másodperc - Golasz Krisztián tudhatja magáénak.

A lányoknál 4 körrel és 11 perc 39 perces legjobb köridővel Szabó Tünde nyerte, míg az egyéb kategória első helyezettje Csicsai Ádám lett 5 körrel és 9 perc 17 másodperces legjobb köridővel.

Az első kategória első helyezettje az oklevélen és a kupán kívül 65 ezer forint értékű kerékpáros kilométerórát is kapott a budapesti Bringabutik felajánlásában.

- Az Ireks Stamag jóvoltából süteménnyel és üdítővel kínálhattuk a versenyzőket - tette hozzá Buzás Tamás. A szervező csapatra idén még három nagy felkérés vár, aztán a fiúk pihennek egy kicsit, hogy újult erővel vághassanak neki a 2018-as évnek.

Szintén kerékpáros hír, hogy augusztus közepén immár harmadik alkalommal szervezte meg a Brigetio Kerékpáros Sportegyesület a III. Brigetio Országúti Mezőnyversenyt, amely idén először a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság részét is képezte.

A férfiak versenyében 3 fő alakított ki 5 perces időkülönbséget a mezőnytől, végül sprintbefutó döntött a dobogós helyezésekről, 0:59:04 idővel Lepold Sámuel (Szigetszentmiklós Tk, U17) volt a leggyorsabb, míg a nők versenyét Fedor Maja (Tempo-Aqua SE, WU15) nyerte.

A hosszútávot teljesítőkre 91 km várt, amely 610 méter szintkülönbséget tartalmazott. A III. Brigetio Országúti Mezőnyversenyt hosszú szökéssel és nagyszerű sprinttel 2:16:43-as idővel Bozsik Bence (Dr. Bátorfy-Agria Ktk, Elit1) nyerte. A nők közül Benczés Krisztina 2:39:00 (Dr. Bátorfy-Agria Ktk, WMaster) ért leggyorsabban a célba.